De trainingen op de HSR gaan van start en daar zijn we ontzettend blij mee. De nieuwe werkelijkheid met Corona is er één met meer regels en voorzorgsmaatregelen dan we gewend waren. En eerlijk gezegd: het protocol voor de zaal is behoorlijk lang!. Voor de duidelijkheid hanteren wij hetzelfde protocol als Feyenoord Handbal. 

We begrijpen dat niet iedereen dit met hetzelfde enthousiasme zal lezen, maar je snapt vast dat het belangrijk is op de hoogte te zijn van de wandelroutes, regels rondom afstand houden, desinfectie, omgang met tegenstanders en scheidsrechters, plaatsing van het publiek en gedrag van publiek.

Kijk wat voor jou van toepassing is. Bespreek het ook met je trainingsmaatjes, je trainer, als ouders / begeleiders onderling, zodat je snapt hoe de dingen bij Feyenoord Handbal geregeld zijn.

Natuurlijk zijn er punten waar je vraagtekens achter zult zetten. En natuurlijk zijn er punten die bij andere verenigingen anders georganiseerd zijn. Weet wel dat de regels met uiterste zorg en aandacht gemaakt zijn. Alles in overleg met het Nederlands Handbalverbond en Sportsupport van de gemeente Rotterdam.

Weet dat iedereen die zich inzet voor de HSR dit vrijwillig doet en met de beste intenties. We willen niet dat er een gespannen sfeer hangt. Handbalschool Rijnmond is juist zo’n omgeving waar iedereen welkom is! Dus mocht je iemand de regels niet helemaal zien volgen, vergeten zijn handen te desinfecteren of net iets te dichtbij komen staan, spreek de ander aan. Doe het vriendelijk, met een beetje humor en op een rustige manier. En mocht je ideeen hebben ter verbetering, tips voor ons, dan horen we die graag!

Voor nu heel veel plezier tijdens de trainingen voor zowel als speler, trainer en publiek!

 

De HSR organiseert per training een Coronabegeleider;

 • Hij is op tijd aanwezig om de spelers naar binnen te begeleiden;
 • Kent het Feyenoord protocol;
 • Hij overlegt met de trainers/Coronabegeleider van de groep die voor of na hem trainen.

Vooraf aan de training

 • Neem de RIVM richtlijnen in acht;
 • Kom zoveel mogelijk verkleed en max 15 minuten voor de training naar de sporthal;
 • Desinfecteer je handen;
 • Schud geen handen
 • Boven 18 houdt 1,5 m afstand van elkaar;
 • Er zijn per trainingstijd 2 kleedkamers beschikbaar. Op de kleedkamerdeur in de gang staat welke kleedkamer(s) voor jouw groep gelden. Na het desinfecteren ga je naar de aangewezen kleedkamer, verkleed je zo nodig en je laat daar je tas staan. Zodra trainer of Coronabegeleider aangegeven heeft dat je naar binnen kunt, neem je alleen je waterfles en bal mee de sporthal in. De laatste speler sluit de kleedkamerdeur aan de gangkant af.
 • Ouders nemen boven in de kantine maar bij voorkeur op de tribune op 1,5 meter plaats.

Tijdens de training

 • In de sporthal zijn alleen trainers, Coronabegeleiders, spelers van de op dat moment trainende groep aanwezig. Uitzondering voor bestuurs- en werkgroep leden die op dat moment een taak in de sporthal hebben.

Einde en na de training

 • Trainer houdt zijn praatje aan het eind van de training in de sporthal en zorgt dat hij op tijd met alles klaar is (praatje hoort dus in de trainingstijd). Spelers gaan hun eigen kleedkamer in, zodra zij in de kleedkamer zijn, kunnen volgende teams de sporthal in. Dit alles gaat onder begeleiding van de trainers en/of Coronabegeleiders.
 • Douchen en aankleden boven de 18 gebeurt dus ook op 1,5m afstand;
 • Ouders vangen de spelers zoveel mogelijk buiten op, en houden 1,5 meter afstand.

Last but not least

Mocht je iemand zien die de regels van Corona niet helemaal naloopt; spreek elkaar vriendelijk en met humor aan, zo helpen we elkaar op een positieve manier deze Corona tijd door. Samen komen we er wel.


Deel deze pagina