De sporter:

IS OPEN: Wanneer je iets wordt gevraagd, iets te doen wat tegen je eigen gevoel, je normen en waarden ingaat, meld dit, bijvoorbeeld bij het bestuur. Voor vragen en meldingen kun je ook terecht bij het vertrouwenspunt sport. Ook wanneer je wordt benaderd om vals te spelen, meld dit.

TOONT RESPECT: Voor de tegenstander(s), je teamgenoten, de scheidsrechter, je trainers, de toeschouwers en ieder ander. Let op je taalgebruik en hoe je je aan anderen presenteert. Geef iedereen het gevoel dat hij of zij zich vrij kan bewegen.

RESPECTEERT AFSPRAKEN: Kom op tijd, meld je (tijdig) af, luister naar instructies en houd je aan de regels.

GAAT NETJES OM MET DE OMGEVING: Maak niets stuk, respecteer ieders eigendommen, laat de kleedkamer netjes achter. Ruim de materialen op. Gooi afval in de afvalbakken.

BLIJFT VAN ANDEREN AF: Raak buiten de normale sportbeoefening, niemand tegen zijn of haar wil aan.

HOUDT ZICH AAN DE REGELS: lees de reglementen, de huisregels, deze gedragscode en alle andere afspraken, en houd je daar ook aan.

TAST NIEMAND IN ZIJN WAARDE AAN: Pest niet. Onthoud je van discriminerende, kleinerende of intimiderende opmerkingen en gedragingen. Sluit niemand buiten en wees tolerant.

DISCRIMINEERT NIET: Maak geen onderscheid naar godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, seksuele gerichtheid, culturele achtergrond, leeftijd of andere kenmerken.

IS EERLIJK en SPORTIEF: Speel niet vals, gebruik geen verbaal of fysiek geweld, gebruik geen doping. Doe niet mee aan het fixen van een wedstrijd, competitie of record. Fix ook geen sportmoment, zoals de eerste uitgooi.

VECHT ALLEEN OP DE MAT OF IN DE RING EN NIET DAAR BUITEN. Gebruik wat je bij een vechtsport hebt geleerd alleen ter verdediging.

MELDT OVERTREDINGEN VAN DEZE GEDRAGSCODE: Meld overtredingen van deze code bij het bestuur en/of de vertrouwenscontactpersoon van de sportvereniging. Voor vragen en meldingen kun je ook terecht bij het vertrouwenspunt sport.
NB: Zijn bepaalde feiten vertrouwelijk met je gedeeld schend dan dit vertrouwen niet. Wanneer echter de belangen van een lid ernstig in het geding zijn, raadpleeg dan een derde, bel bijvoorbeeld met het vertrouwenspunt sport.

DRINKT NA AFLOOP VAN HET SPORTEN ALCOHOL MET MATE EN DRINK NIET WANNEER JE MET DE AUTO BENT

Bekijk de animatie Gedragscode voor sporters: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=1sVTvD393tE&feature=emb_logo

Informatie voor spelers

 Proeftrainen

Kennismaken met handbalschool Rijnmond kan. Je mag twee keer komen proeftrainen om te kijken of de HSR iets voor jou is. Na deze twee proeftrainingen besluit je of je wel of niet verdergaat. Aanmelden voor een proeftraining kan door het sturen van een e-mail naar: secretariaat@handbalschoolrijnmond.nl 

 Inschrijven

Besluit je om door te gaan dan kun je het inschrijfformulier invullen. Het inschrijfformulier vind je hier.

Naast het inschrijfformulier hebben we vanwege de AVG ook een ondertekende toestemmingsverklaring nodig die je hier kan downloaden.

 Wie mag trainen op de HSR

Om te mogen trainen op de handbalschool is het noodzakelijk dat jij ingeschreven bent bij een handbalvereniging in de regio en dat jij een bondsnummer hebt van het NHV, het Nederlands Handbal Verbond.

Je hoeft dus niet de beste te zijn van jouw team. Belangrijk is dat je gemotiveerd bent, leergierig en graag extra wil trainen.

 Groepsindeling

Groepsindeling seizoen 2022/2023

Eerste groep  – de jongste kinderen – voor kinderen geboren in 2009 & 2010 & 2011

Tweede groep  – de oudste kinderen – voor kinderen geboren in 2008 en eerder

 

De indeling in de groepen is dus afhankelijk van jouw geboortejaar. Dit staat los van de categorie waarin je bij jouw eigen vereniging speelt.

 

Op de HSR wordt op zaterdagochtend van 8.30 tot 12.00 uur in twee groepen getraind.

  • Eerste groep:       8:30  tot     10.30 uur
  • Tweede groep:   10.00  tot     12.00 uur

 

 Trainingstijden

Zaalseizoen 2022-2023

Zaterdagochtend van 8.30 tot 12.00 uur

Eerste groep:       8:30  tot     10.30 uur

Tweede groep:   10.00  tot     12.00 uur

 

Groepsindeling seizoen 2022/2023

Eerste groep  – de jongste kinderen – voor kinderen geboren in 2009 & 2010 & 2011

Tweede groep  – de oudste kinderen – voor kinderen geboren in 2008 en eerder

 Trainingslocatie

Handbalschool Rijnmond traint in sporthal de Wielewaal in Rotterdam. Parkeren is gratis en kan bij de sporthal of in de buurt. Tramlijn 2 stopt voor de deur. Tijdens de training is het mogelijk dat ouders in de kantine gezellig kletsen onder het genot van een kop koffie of thee. Vanuit de kantine is het mogelijk om in de zaal te kijken.

Het is niet de bedoeling dat ouders zich in de zaal bevinden tijdens de trainingen.

De buitentrainingen en de beachtrainingen vinden plaats op het complex van Feyenoord Handbal aan de Oldegaarde 21 in Rotterdam.

 Inhoud trainingen

De trainingen bestaan altijd uit twee delen. De krachttraining is bedoeld om meer spieren op te bouwen en sterker te worden zodat je makkelijker kunt spelen. Daarnaast is de speltraining gericht op behendigheid, tactiek en inzicht krijgen in het handbalspel. Ook het opbouwen van de conditie is van groot belang.

De trainingen worden dan ook op tempo gedaan. Even weglopen om een slokje drinken te pakken gaat dan ook niet. De trainer bepaalt wanneer het tijd is voor een moment rust.

 Wedstrijden en trainen

Als je komt spelen op de HSR dan gaan wij ervan uit dat jij dat doet omdat je beter wilt leren handballen. Wij verwachten van jou dan ook inzet en dat je zoveel mogelijk bij alle trainingen aanwezig bent.

Natuurlijk kan het gebeuren dat jij gelijktijdig moet trainen en een wedstrijd moet spelen voor jouw vereniging. In dat geval gaat de wedstrijd voor jouw vereniging altijd voor en kun je dus niet naar de training.

 Blessures

In geval van blessures die langer duren dan twee weken neem je contact op met het secretariaat. Je geeft dan door dat je geblesseerd bent en geeft een inschatting hoe lang de blessure en dus jou herstel zullen gaan duren zo weten wij de trainers dat jij niet aanwezig zult zijn en hoef je niet elke week af te melden voor de training.

Als je zover bent hersteld dat je weer mag gaan trainen, dan start je altijd eerst met de trainingen op jouw eigen vereniging. Pas als je zover hersteld bent dat je weer volledig mee kunt trainen, kun je ook de trainingen op de handbalschool weer hervatten.

 Blessurepreventie/-behandeling

Sportrevalidatie Rotterdam is een fysiotherapiepraktijk gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures. De therapeuten hebben ruime ervaringen in het behandelen van sporters, van recreatief tot topsport niveau. De moderne oefenfaciliteiten van sport revalidatie Rotterdam zorgen voor veel mogelijkheden en een optimaal herstel.

Vanuit onze passie voor handbal en samen met de trainers van de Handbalschool streven wij ernaar te zorgen voor een gezond fysiek trainingsklimaat. We willen een toevoeging zijn in o.a. afname van fysieke testen, blessurepreventie en handbalblessures/sport gerelateerde klachten.

 Schoolresultaten

Handbal is een ontzettend gave sport. Het is snel het is tactisch je hebt er een goede conditie voor nodig en met je team heb je ongelooflijk veel plezier. Misschien droom jij wel van een leven als topsporter en dat begrijpen wij. Helaas zijn er maar heel weinig mensen die kunnen leven als handbaltopsporter. In de handbalsport gaat nu eenmaal niet zoveel geld om als in de we de voetbal of tennis dus hele hoge salarissen worden er niet betaald.

Daarom vinden wij school heel erg belangrijk en gaat schoolwerk altijd voor een training. Als blijkt dat jouw resultaten op school niet voldoende zijn dan gaan wij hierover met jou en jouw ouders in overleg. Wellicht is de belasting dan te groot en is het beter om bijvoorbeeld nog maar een keer in de week te trainen of de trainingen tijdelijke stop te zetten.

 School en sport combineren

Als handballer kun je proberen de top te bereiken. Uitkomen voor het Nederlands team of gaan spelen bij een club in het buitenland. Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. Hiervoor zul je keihard moeten trainen, hard moeten werken maar tegelijkertijd moet je ook naar school. Je kunt ervoor kiezen om naar school te gaan waarbij het mogelijk is om sport en leren te combineren.

In de regio Rotterdam kan dat op het Thorbeckecollege. Deze school is erop gericht om sporttalenten te begeleiden. Samen met jou kijken ze naar wat je mogelijkheden zijn en hoe de trainingen in te passen zijn in jouw lesprogramma.

Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om gespreid eindexamen te doen. Dit betekent dat je niet alle vakken in één jaar maar dat je de vakken verspreid over twee jaar doet. Wil je meer weten over het Thorbeckecollege en de mogelijkheden die zij jou bieden klik dan op de link.

 Vertrouwenspersoon

Hallo !

Mijn naam is Elke Scheffers, moeder van Jet en Daan die nu nog bij de HSR trainen en ook moeder van Stijn die jarenlang bij de HSR met plezier getraind heeft. En dat is eigenlijk waar het voor mij om gaat: met plezier kunnen sporten. Je vrij kunnen voelen om te dollen, vrienden te maken, jezelf te ontwikkelen. Dat kan als je je ergens veilig en vertrouwd voelt. De HSR heeft dat allemaal in zich. 

Ik ben momenteel vice-voorzitter van Feyenoord Handbal en doe naast mijn bestuurstaken ook andere lopende dingen binnen de club. Dat gebeurd nu eenmaal als je ergens lang genoeg rondloopt. Het sociale heb ik denk ik van mijn moeder. Zij heeft ook altijd veel voor haar sportvereniging gedaan. Dat neem je denk ik toch over. 

Naast dat het als vanzelfsprekend voelt om ‘iets’ te doen geeft het ook veel plezier om samen met anderen iets op te kunnen bouwen, ergens zorg voor te dragen en dingen steeds te verbeteren.

Als werk heb ik verschillende activiteiten: ik werk in de culturele sector, een paar dagen in de week voor het Nationaal Baggermuseum (drie maal raden hoe we vorig jaar aan dat vele zand konden komen voor het beachveld…☺) en doe ik ook nog losse projecten via mijn projectburo (Projectburo Scheffers).

Ik heb twee jaar geleden een opleiding tot coach afgerond en start dit jaar met een verdieping ‘lichaamswerk’. Op de maandagen begeleid ik coachees, mensen die in hun werk of privé ergens tegenaan lopen en hier inzicht in willen krijgen en verandering in aan willen brengen.

Afijn, ik zit weinig stil en ik houd ook van rust. Haha. De mens zit vol tegenstrijdigheden. Ik vind het fijn om iets terug te doen voor de HSR. Zoals ik al zei: mijn kinderen hebben er veel plezier (gehad). Als vertrouwenspersoon ben ik er voor de eerste plaats voor de kinderen: mocht je vragen hebben, twijfels, ergens mee zitten, weet mij te vinden. Gewoon even bellen. Soms is een praatje al genoeg en zo niet, dan kunnen we kijken wat wel past. 

 

Veel plezier met ballen en heb je me nodig, bel me op 06-11360660


Deel deze pagina